Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6 Slideshow Image 7
Història

La Torre del Codina és una edificació modèlica de l’arquitectura rural del segle XVII i va ser edificada pensant en l’explotació agrícola i ramadera de l’època. S’hi allotjaven de forma habitual els mitgers i més esporàdicament hi anaven els propietaris. També allotjava en temps de la sega i la verema, a segadors i veremadors, i havia servit d’hostal.
L’edifici s’ha reformat en diverses ocasions al llarg del temps. La darrera reforma –abans de convertir-se en allotjament rural– data de finals del segle XIX, tal i com queda reflectit a les portes d’entrada amb la inscripció D.J. CODINA 1891.
A la llinda de pedra de l’entrada hi ha una altra data important, 7 d’octubre de 1753, que és la festivitat de la Mare de Déu de Roser. La parròquia de Sant Pere del Talladell té una capella dedicada a aquesta verge, i es creu que aquell dia, que queia en diumenge, es va beneir la restauració de la torre.
Els documents de la parròquia del Talladell esmenten l’indret l’any 1708 com a Torre de Reixachs, i l’any 1738 ja com a Torre del Codina. La Torre va estar habitada fins la gran nevada de febrer de 1944.